Warning: Declaration of tie_mega_menu_walker::start_el(&$output, $item, $depth, $args) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $item, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /home4/cultcent/public_html/mk/wp-content/themes/sahifa/functions/theme-functions.php on line 1966
Lifestyle | Центар за култура и културолошки студии

Tag Archives: Lifestyle

Работилница: Критичкото мислење и критичката теорија во креативните практики

2 ноември 2013, УКИМ, Скопје Работилницата беше дел од проектот „Младинска креативна акција“. Целта на работилницата беше да се мотивираат младите и креативни учесници на проектот подобро да се информираат за тоа како нивното критичко мислење и критичката теорија можат да бидат фактори во нивната секојдневна работа, преку користење на креативни практики. Работилницата ја водеше проф. д-р Лорета Георгиевска – ... Повеќе »

Изложба „ЕКОАРТ-ЕХО“

28 март 2013 Во Галеријата ИКОНА, на 28 март 2013 година, се отвори изложбата „ЕКОАРТ-ЕХО“ на Дафина Балабанова – Алексова. Изложбата е во рамките на Годишната програма на Центарот за култура и културолошки студии „Културата како стил на живеење“. На отворањето зборуваше Розе Трајчевска. Во програмата на изложбата Лорета Георгиевска Јаковлева напиша: „Она што се чини од исклучително значење за ... Повеќе »

Промоција на книга на Марта Марковска

21 март 2013 Во киното „Фросина“ во Скопје, беше промовирана книгата на Марта Маркоска „Стрмоглаво кон височините“. Промоцијата е во рамките на Годишната програма на Центарот за култура и културолошки студии „Културата како стил на живеење“. За книгата, Маркоска ја доби наградата „Ацо Караманов“ за најдобро поетско остварување во 2012 година. На промоцијата говореа Лорета Георгиевска Јаковлеа и Славица Гаџова, ... Повеќе »

Средба со Гоце Смилевски

24 januari 2013 Во Галеријата ОСТЕН, на 24 јануари 2013 година, се одржа првата манифестација од Годишната програма на Центарот за култура и културолошки студии „Културата како стил на живеење“ – средба со Гоце Смилевски, кој зборуваше за литературата и егзилот, за Горан Стефановски и за интеркултурната комуникација. Програмата на ЦККС продолжува со различни настани во различни простори во Скопје ... Повеќе »

Програма „Културата како стил на живеење“ на ЦККС

Центарот за култура и културолошки студии во текот на 2013 година ќе организира културни настани, обединети под манифестацијата „Културата како стил на живеење“. Програмските содржини се насочени колку кон афирмација на современото творештво толку и кон актуализација на културното наследство. Дел од активностите ќе бидат насочени и кон организирање на дебати за теми кои се помалку присутни или малку познати ... Повеќе »