Warning: Declaration of tie_mega_menu_walker::start_el(&$output, $item, $depth, $args) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $item, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /home4/cultcent/public_html/mk/wp-content/themes/sahifa/functions/theme-functions.php on line 1966
Hall | Центар за култура и културолошки студии

Tag Archives: Hall

Стјуарт Хол (1932-2014): Заминувањето на хипстерот

Во понеделникот почина Стјуарт Хол (82) еден од основачите на културолошките студии. Меѓу највлијателните мислители на денешницата, Хол академските расправи ги насочи кон прашањата за идентитетот, медиумите, заемното дејство на културите, расата, родот… Веста предизвикува очекувана, човечка емоција, кога ќе замине некој кој, чиниш, го познаваш. Преку неговите книги и текстови. И тоа не е чудно. Чудно е што кога ... Повеќе »