Warning: Declaration of tie_mega_menu_walker::start_el(&$output, $item, $depth, $args) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $item, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /home4/cultcent/public_html/mk/wp-content/themes/sahifa/functions/theme-functions.php on line 1966
Books | Центар за култура и културолошки студии

Tag Archives: Books

Вредноста на културното наследство

COST Action IS 1007 / Научен собир во Скопје за истражување на одржливоста во културната сфера Од 2 до 4 септември 2013 година на Правниот факултет во Скопје (при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“), во организација на Центарот за култура и културолошки студии (ЦККС) се одржа Научен собир на COST Action IS 1007 – Истражување за одржливоста во културната сфера ... Повеќе »

Промоција на книга на Марта Марковска

21 март 2013 Во киното „Фросина“ во Скопје, беше промовирана книгата на Марта Маркоска „Стрмоглаво кон височините“. Промоцијата е во рамките на Годишната програма на Центарот за култура и културолошки студии „Културата како стил на живеење“. За книгата, Маркоска ја доби наградата „Ацо Караманов“ за најдобро поетско остварување во 2012 година. На промоцијата говореа Лорета Георгиевска Јаковлеа и Славица Гаџова, ... Повеќе »