Warning: Declaration of tie_mega_menu_walker::start_el(&$output, $item, $depth, $args) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $item, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /home4/cultcent/public_html/mk/wp-content/themes/sahifa/functions/theme-functions.php on line 1966
МИАНОВА ЕНЦИКЛОПЕДИЈА | Центар за култура и културолошки студии

МИАНОВА ЕНЦИКЛОПЕДИЈА

enciklopedii4МИАНОВАTA ЕНЦИКЛОПЕДИЈА, ОПШТА И МАКЕДОНСКА, под редакција на Јован Павловски е прва македонска општа (универзална) и илустрирана енциклопедија. Објавена е во четири тома (поеќе од 1.300 страници Б5 формат), содржи повеќе од 36.000 одредници, од кои околу 16.000 на македонска тема. Автори на одредниците се повеќе од 150 универзитетски професори, доктори на науки, магистри, потврдени специјалисти од повеќе општествени области, истражувачи од областа на литературата, театарот, ликовнната уметост, операта, балетот, музиката, архитектурата, спортот, сите, главно, млади македонски научни работници.