Warning: Declaration of tie_mega_menu_walker::start_el(&$output, $item, $depth, $args) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $item, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /home4/cultcent/public_html/mk/wp-content/themes/sahifa/functions/theme-functions.php on line 1966
Култура/Culture 7/2014 | Центар за култура и културолошки студии

Култура/Culture 7/2014

Култура/Culture 7/2014Тематски број: Културна меморија

Овој број на списанието „Култура / Culture“ е посветен на темата КУЛТУРНА МЕМОРИЈА. Редакцијата сметаше дека е потребно да се публикуваат селектирани трудови кои пристигнаа на Првата конференција на ЦККС „Културна меморија“, која се одржа во Скопје, од 5-7 септември 2013. Конференцијата имаше за цел да им овозможи на истражувачите од разни полиња да се пројават во дебата за широкиот поим на културната меморија. На конференцијата присуствуваа над 300 учесници од различни дисциплини.

Прочитајте го целиот број тука